U bent hier Home Examens

Examens

Het Theorie-examen
Voordat je rijexamen mag doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.
Misverstand is dat je niet mag lessen voordat je je theorie hebt gehaald. Het is juist verstandiger om nadat je met lessen bent begonnen je theorie te halen daar er volop gelegenheid is om tijdens de autorijlessen in te gaan op dingen die je eventueel niet goed begrepen hebt uit je theorieboek.

Het theorie-examen vraag je zelf aan via www.cbr.nl nadat je bent ingelogd betaal je het cbr via internet bankieren. hierna kun je zelf een examendatum kiezen.De examens worden niet meer in spijkenisse afgenomen, het dichtstbijzijnde centrum is momenteel Barendrecht.

Het examen duurt ongeveer drie kwartier. Wanneer het theorie-examen klaar is, duurt het ongeveer 15 minuten voordat de uitslag bekend gemaakt wordt.
Als je geslaagd bent voor het theorie-examen krijg je daarvan geen bewijs mee, het staat in de computer van het cbr en op het moment dat je praktijk examen gaat doen kan de examinator zien of je theorie nog geldig is (anderhalf jaar).

Gratis theorie.
Wanneer je bij ons lest is de theorie gratis, wij lenen een theoriepakket uit waarmee je zelf thuis aan de slag kunt, mocht je daar problemen bij ondervinden krijg je van ons individuele hulp.

De Tussentijdse Toets (TTT)
Om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen kun je een tussentijdse toets afnemen. Hierdoor krijg je ook een idee hoe een praktijkexamen zal verlopen. Een examinator van het CBR controleert alles wat bij een praktijkexamen ook getoetst wordt. In de toets kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen, zoals file parkeren of bochtje achteruit. Volgens het CBR heb je met een tussentijdse toets een grotere slagingskans.

Het Praktijkexamen
In overleg met je rij-instructeur zal een afspraak worden gemaakt om af te rijden. De aanvraag van het praktijkexamen gaat via de rijschool.Hiervoor dien je de rijschool te machtigen, dit gaat via de cbr website en je hebt daar digi-d voor nodig. Alvorens je het examen kan afleggen moet je eerst geslaagd zijn voor de theorie, wel is het mogelijk om het examen al te reserveren.

[contact-form-7 404 "Not Found"]